Operația de mărire a penisului: Realități și soluții

Operația de mărire a penisului este un subiect delicat și controversat, dar care atrage tot mai multă atenție în rândul bărbaților ce își doresc să își îmbunătățească încrederea în sine și viața sexuală. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de intervenții chirurgicale disponibile, eficiența lor, riscurile asociate și alternativele non-chirurgicale care pot fi luate în considerare.

Ce este operația de mărire a penisului?

Operația de mărire a penisului, cunoscută și sub numele de faloplastie, include diverse proceduri menite să mărească lungimea și/sau circumferința penisului. Aceste proceduri sunt solicitate din diverse motive, inclusiv pentru creșterea stimei de sine, îmbunătățirea satisfacției sexuale și, în unele cazuri, pentru corectarea unor condiții medicale.

Tipuri de intervenții chirurgicale pentru mărirea penisului

 1. Alungirea penisului:
  • Această procedură implică secționarea ligamentului suspensor care ancorează penisul de osul pubian. Prin eliberarea acestui ligament, o parte mai mare a penisului devine vizibilă, ceea ce duce la o aparentă creștere în lungime.
  • Este important de menționat că această intervenție nu afectează lungimea efectivă a penisului în stare erectă, ci doar aspectul său în stare flască.
 2. Injecțiile cu grăsime sau materiale de umplere:
  • Această metodă implică recoltarea de grăsime dintr-o altă parte a corpului (de obicei abdomenul sau coapsele) și injectarea acesteia în penis pentru a-i crește circumferința.
  • Alternativele includ utilizarea materialelor de umplere sintetice, cum ar fi acidul hialuronic, care sunt temporare și necesită repetarea procedurii la anumite intervale de timp.
 3. Implanturile peniene:
  • Implanturile peniene sunt utilizate atât pentru mărirea penisului, cât și pentru tratarea disfuncției erectile. Acestea sunt dispozitive care se introduc în penis pentru a-i conferi rigiditate și volum.
  • Există mai multe tipuri de implanturi, inclusiv cele gonflabile și cele semi-rigide, fiecare având avantajele și dezavantajele sale.

Eficiența și rezultatele așteptate

Eficiența operațiilor de mărire a penisului poate varia semnificativ în funcție de tipul de procedură, tehnica chirurgicală utilizată și așteptările pacientului. În general:

 • Alungirea penisului: Creșterea vizibilă poate varia între 1 și 2 centimetri în stare flască, dar nu există o creștere semnificativă în stare erectă.
 • Injecțiile cu grăsime/materiale de umplere: Pot crește circumferința penisului cu 1-2 centimetri. Rezultatele sunt temporare în cazul materialelor de umplere sintetice și pot necesita repetarea procedurii.
 • Implanturile peniene: Acestea pot oferi atât o creștere în lungime și circumferință, cât și rezolvarea problemelor de erecție. Totuși, procedura este mai invazivă și implică riscuri și costuri mai mari.

Riscurile și complicațiile posibile

Ca orice intervenție chirurgicală, operațiile de mărire a penisului prezintă riscuri și potențiale complicații. Acestea includ:

 1. Infecții: Orice intervenție chirurgicală implică riscul de infecție. Este esențial să se respecte toate instrucțiunile post-operatorii pentru a minimiza acest risc.
 2. Cicatrizare și deformare: Secționarea ligamentului suspensor poate duce la formarea cicatricilor și la modificarea unghiului de erecție, afectând aspectul și funcționalitatea penisului.
 3. Pierderea senzației: În unele cazuri, intervențiile chirurgicale pot afecta nervii penieni, ducând la pierderea senzației.
 4. Resorbția grăsimii: În cazul injecțiilor cu grăsime, o parte din grăsime poate fi reabsorbită de organism, reducând efectul dorit.

Alternative non-chirurgicale

Pentru cei care nu doresc să recurgă la intervenții chirurgicale, există și alternative non-chirurgicale pentru mărirea penisului:

 1. Dispozitive de tracțiune: Acestea sunt dispozitive mecanice care aplică o forță constantă asupra penisului pentru a stimula creșterea țesutului. Studiile arată că pot oferi creșteri modeste în lungime, dar necesită utilizare regulată și pe termen lung.
 2. Pompe de vid: Pompele de vid pot crește temporar dimensiunea penisului prin crearea unui vid în jurul acestuia, atrăgând sângele în corpul cavernos. Acestea sunt folosite mai ales pentru tratarea disfuncției erectile.
 3. Exerciții și masaj: Există diverse tehnici de masaj și exerciții care promit creșterea dimensiunii penisului. Eficiența acestor metode nu este pe deplin susținută de dovezi științifice, dar ele sunt neinvazive și pot fi încercate fără riscuri majore.

Consiliere și așteptări realiste

Este esențial ca bărbații care se gândesc la mărirea penisului să aibă așteptări realiste și să discute deschis cu un specialist despre motivele și obiectivele lor. Consilierea psihologică poate fi benefică pentru a aborda problemele legate de imaginea corporală și pentru a lua o decizie informată.

Concluzie

Operația de mărire a penisului este o opțiune care poate îmbunătăți stima de sine și satisfacția sexuală pentru unii bărbați, dar vine cu riscuri și complicații care trebuie luate în considerare. Este important să te informezi temeinic, să discuți cu profesioniști medicali și să explorezi alternativele non-chirurgicale disponibile. În final, cea mai bună abordare este aceea care îți oferă confort și încredere, asigurând în același timp sănătatea și bunăstarea generală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *