Top 40 filme cu mașini: must-see pentru iubitorii de adrenalină

Cine nu iubește senzația de viteză, răcirea vântului în păr și sunetul răsucitor al motoarelor puternice? Pentru pasionații de mașini și iubitorii de adrenalină, filmele cu mașini sunt o modalitate perfectă de a experimenta aceste senzații în confortul casei. Iată un top 20 de filme cu mașini care trebuie văzute pentru toți cei care apreciază fiorul automobilistic pe marele ecran.

 1. Ronin (1998):
  • O echipă eclectică de spioni își folosește abilitățile în curse de mașini și acțiune explozivă. Un film plin de suspans și răsturnări de situație.
 2. The Gumball Rally (1976):
  • Un grup de piloți cu mașini exotice participă la o cursă nebună transcontinentală. O comedie plină de acțiune și momente amuzante.
 3. Grand Prix (1966):
  • O privire în lumea intens competitivă a cursei de Formula 1. Filmul oferă imagini impresionante și dramă în lumea motorsportului.
 4. Driven (2001):
  • Un pilot veteran și un tânăr talentat se aliază pentru a concura într-un campionat de curse extrem de periculos. Un film despre rivalitate și curaj.
 5. C’era una volta il West (Once Upon a Time in the West) (1968):
  • Deși nu este un film cu mașini în centru, are o scenă de duel cu trenuri care este iconică în istoria filmului. Regizat de Sergio Leone, este un clasic al genului western.
 6. Two-Lane Blacktop (1971):
  • Un film care urmărește doi șoferi în timp ce participă la curse ilegale pe șoselele din America. O dramă captivantă despre libertate și drumul deschis.
 7. The Love Bug (1968):
  • Primul film din seria Herbie, unde un Volkswagen Beetle cu personalitate proprie devine protagonistul unei serii amuzante de aventuri.
 8. Bullitt (2019):
  • Un remake modern al filmului clasic din 1968, aducând la viață povestea unui detectiv din San Francisco și a unei mașini Mustang într-o cursă dramatică.
 9. The Bourne Identity (2002):
  • Deși nu este un film exclusiv cu mașini, are secvențe spectaculoase de curse și urmăriri. Jason Bourne folosește abilitățile sale într-o lume a spionajului.
 10. Speed Racer (2008):
  • Bazat pe seria anime, acest film aduce pe ecran curse colorate și pline de acțiune. O experiență vizuală unică pentru iubitorii de mașini.
 11. American Graffiti (1973):
  • Un film care explorează viața adolescenților din anii ’60 și atmosfera mașinilor clasice. Regizat de George Lucas, este o incursiune în cultura automobilistică a vremurilor.
 12. Tucker: The Man and His Dream (1988):
  • Inspirat din viața lui Preston Tucker, un inventator care a încercat să schimbe industria auto americană cu mașina sa revoluționară Tucker ’48.
 13. Speed (1994):
  • Un autobuz capturat de o bombă și un polițist hotărât să îl salveze. Un thriller plin de viteză și suspans.
 14. The Cannonball Run II (1984):
  • Continuarea comediei din 1981, cu mai multe personaje excentrice și curse nebunești. Un film pentru amatorii de umor și mașini.
 15. Gumball 3000: The Movie (2003):
  • Documentar care explorează cursa anuală Gumball 3000, o aventură globală cu mașini exotice și personalități celebre.
 16. Days of Thunder (1990):
  • Tom Cruise se întoarce într-un alt film despre curse, de data aceasta în lumea NASCAR. O poveste despre rivalitate și dedicare în motorsport.
 17. The Wraith (1986):
  • O dramă științifico-fantastică în care un tânăr revine din morți pentru a se răzbuna, conducând o mașină supranaturală. O combinație unică de acțiune și fantezie.
 18. Gone in 60 Seconds (1974):
  • O versiune mai veche a filmului cu același nume din 2000, unde un hoț de mașini încearcă să fure 48 de mașini într-un weekend.
 19. The Blues Brothers (1980):
  • O comedie muzicală care urmărește doi frați care conduc prin oraș pentru a aduna fonduri pentru orfelinatul în care au crescut. O aventură muzicală plină de umor și acțiune.
 20. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2016):
  • În acest sequel, Ricky Bobby se întoarce în lumea cursei NASCAR pentru a-și recâștiga gloria. Un film amuzant și plin de situații haioase.

21. The Fast and the Furious (2001):

 • Această franciză iconică nu are nevoie de nicio prezentare. Cu curse ilegale, mașini tunate și o distribuție carismatică, este un must-see pentru iubitorii de viteză.

22. Gone in 60 Seconds (2000):

 • Nicolas Cage și Angelina Jolie fac echipă pentru a fura 50 de mașini într-o noapte. Un film cu acțiune non-stop și mașini de colecție.

23. Baby Driver (2017):

 • O combinație captivantă de acțiune, muzică și mașini, regizată de Edgar Wright. Un șofer de evadare talentat își pune abilitățile la treabă într-o poveste plină de adrenalină.

24. Mad Max: Fury Road (2015):

 • Într-un peisaj post-apocaliptic, Max și Furiosa conduc mașini modificate într-o cursă nebună pentru supraviețuire. Un spectacol vizual impresionant și plin de acțiune.

25. Bullitt (1968):

 • Steve McQueen se remarcă într-o cursă memorabilă în San Francisco. Filmul este cunoscut pentru scena de urmărire auto, considerată unul dintre cele mai bune momente din istoria filmului.

26. The Italian Job (2003):

 • Un grup de hoți încearcă să fure aurul dintr-un tunel sub Alpi, folosind mașini Mini Cooper într-o escapadă spectaculoasă.

27. Rush (2013):

 • Un film despre rivalitatea dintre James Hunt și Niki Lauda în cursele de Formula 1. O dramă sportivă captivantă cu imagini spectaculoase de curse.

28. Le Mans (1971):

 • Steve McQueen revine într-un film dedicat cursei de 24 de ore de la Le Mans. Un film iconic pentru iubitorii de motorsport.

29. Drive (2011):

 • Un șofer dublu pentru crimă, interpretat de Ryan Gosling, navighează prin lumea interlopă din Los Angeles. Un film plin de suspans și stil.

30. Death Race (2008): – Într-un viitor distopic, prizonierii participă la curse brutale pentru a obține libertatea. Un film exploziv și plin de acțiune.

31. Ford v Ferrari (2019): – Bazat pe o poveste reală, filmul urmărește echipa Ford în încercarea lor de a învinge Ferrari la Le Mans în 1966. O dramă captivantă pentru pasionații de curse auto.

32. Christine (1983): – O mașină posedată de un spirit malefic devine o amenințare pentru cei din jur. Un film clasic al groazei cu o mașină ca personaj principal.

33. Vanishing Point (1971): – Un șofer livrator hotărăște să ducă o mașină Dodge Challenger de la Denver la San Francisco. Călătoria devine o cursă fără reguli.

34. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (2006): – O comedie care satirizează cultura cursei NASCAR. Will Ferrell îl interpretează pe Ricky Bobby, un pilot excentric într-o lume plină de excentricități.

35. Smokey and the Bandit (1977): – Burt Reynolds și Sally Field conduc un Pontiac Trans Am într-o cursă plină de umor și aventură. Un film cult al anilor ’70.

36. Days of Thunder (1990): – Tom Cruise interpretează un pilot de curse care se luptă să-și găsească locul în lumea NASCAR. O dramă sportivă cu multe secvențe de curse captivante.

37. Need for Speed (2014): – Bazat pe seria de jocuri video, filmul urmărește un pilot condamnat care se alătură unei curse ilegale pentru a-și reabilita numele.

38. Herbie: Fully Loaded (2005): – Binecunoscutul Volkswagen Beetle, Herbie, revine într-o aventură plină de umor și sentimente pentru întreaga familie.

39. The Cannonball Run (1981): – O comedie în care diverse personaje concurează într-o cursă ilegală de la coasta de est la coasta de vest a SUA. Un amestec de acțiune și umor.

40. The Transporter (2002): – Jason Statham este Frank Martin, un șofer de mașini speciale cu reguli stricte. Filmul este plin de secvențe de acțiune și cascadorii impresionante.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *