Top 10 documentare istorice imperdabile pe Netflix

Când vine vorba de învățare și divertisment, Netflix oferă o gamă largă de documentare captivante care acoperă diverse aspecte ale istoriei umane. De la evenimente majore din trecutul nostru până la biografii ale unor personalități influente, există ceva pentru fiecare pasionat de istorie. Iată o selecție de top 10 filme documentare de istorie pe Netflix pe care să le urmăriți:

1. The Vietnam War (2017)

Această miniserie monumentală, regizată de Ken Burns și Lynn Novick, explorează războiul din Vietnam prin intermediul a peste 79 de mărturii exclusive, imagini de arhivă și interviuri cu veterani și lideri politici.

2. 13th (2016)

Acest documentar câștigător al premiului Emmy examinează istoria rasismului și a sistemului de justiție penală din SUA, evidențiind legăturile dintre abolirea sclaviei și creșterea masivă a populației carcerare.

3. The Last Dance (2020)

Această serie documentară epocală urmărește povestea legendarei echipe de baschet Chicago Bulls din anii ’90, concentrându-se pe cariera lui Michael Jordan și pe drumul echipei spre șase titluri de campioni NBA.

4. The Crown (2016 – prezent)

Această dramă istorică urmărește viața Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, începând de la începutul domniei sale în 1950. Prin interpretarea fascinantă a evenimentelor istorice și a relațiilor dinastice, „The Crown” oferă o privire captivantă în culisele monarhiei britanice.

5. 13 Minutes (2015)

Acest documentar reconstituie tentativele de asasinat asupra lui Adolf Hitler din 1939 și investighează povestea neînțeleasă a lui Georg Elser, un muncitor german care a încercat să-l asasineze pe dictatorul nazist.

6. Making a Murderer (2015 – prezent)

Această serie documentară investigativă analizează cazul lui Steven Avery, un om din Wisconsin care a fost condamnat pentru crimă și ulterior achitat, numai pentru a fi arestat din nou și condamnat pentru o altă crimă.

7. Wild Wild Country (2018)

Acest documentar explorează evenimentele incredibile care au avut loc în anii ’80, atunci când un guru indian și discipolii săi au construit o comunitate utopică în pustietățile din Oregon.

8. The Great Hack (2019)

Acest documentar investighează scandalul Cambridge Analytica și exploatează modul în care datele personale au fost utilizate pentru a influența alegerile politice și pentru a manipula opinia publică.

9. The Social Dilemma (2020)

Acest film documentar analizează impactul rețelelor sociale asupra societății moderne și subliniază riscurile asociate cu dependența de tehnologie și cu manipularea datelor personale.

10. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates (2019)

Acest documentar oferă o privire intimă în mintea și viața lui Bill Gates, co-fondatorul Microsoft și filantropul de renume mondial, explorând modul în care acesta își folosește bogăția și influența pentru a rezolva probleme globale precum sărăcia și bolile infecțioase.

Aceste filme documentare de istorie disponibile pe Netflix oferă o perspectivă captivantă asupra evenimentelor și personalităților care au marcat lumea noastră. Indiferent dacă sunteți pasionați de politica mondială, sport sau biografii inspiraționale, aceste documentare vă vor oferi o mulțime de informații și povești interesante de explorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *