Filme despre tarot disponibile pe Netflix: O selecție fascinantă

Tarotul, un sistem de simboluri plin de mister și profunzime, a fascinat oameni de-a lungul secolelor. Cărțile de tarot sunt văzute fie ca instrumente pentru ghicitul viitorului, fie ca instrumente pentru introspecție și dezvoltare personală. Această fascinație a fost transpusă în numeroase filme și seriale, iar Netflix a devenit o platformă populară pentru iubitorii acestui subiect.

În acest articol, vom explora câteva filme și seriale despre tarot disponibile pe Netflix și vom oferi detalii despre felul în care fiecare dintre acestea abordează simbolurile misterioase ale tarotului.

1. „The Chilling Adventures of Sabrina” (2018-2020)

Deși nu este un film, ci un serial, „The Chilling Adventures of Sabrina” oferă o perspectivă fascinantă asupra tarotului în episodul special numit „A Midwinter’s Tale”. În această serie, tarotul joacă un rol crucial în explorarea destinului și viitorului personajelor.

Sinopsis

Sabrina Spellman, o tânără vrăjitoare, navighează între lumea muritorilor și cea a magiei. În episodul special, o clarvăzătoare vine la Greendale și își deschide cortul pentru a citi cărțile tarot locuitorilor. Astfel, personajele principale își descoperă temerile și speranțele pentru viitor.

Tarotul în „The Chilling Adventures of Sabrina”

În acest episod, fiecare personaj primește o previziune bazată pe simbolismul cărților de tarot. În ciuda stilului său horror-fantastic, serialul prezintă tarotul într-un mod interesant, subliniind puterea simbolurilor sale de a reflecta preocupările și dorințele umane.

2. „Tarot: Your Destiny Revealed” (2019)

Acest documentar explorează istoria și semnificația cărților de tarot, oferind o perspectivă captivantă asupra modului în care oamenii au folosit tarotul de-a lungul timpului pentru a descoperi sensul vieții.

Sinopsis

Prezentând istoria tarotului de la origini până la utilizările moderne, documentarul arată cum aceste cărți au fost folosite pentru ghicit, consiliere psihologică și dezvoltare personală. Interviurile cu experți în tarot și imagini fascinante cu diferite pachete de cărți fac ca „Tarot: Your Destiny Revealed” să fie o incursiune informativă și educativă în lumea tarotului.

Tarotul în „Tarot: Your Destiny Revealed”

Documentarul oferă o perspectivă detaliată asupra fiecărei cărți din Arcanele Majore, explicând simbolurile și interpretările fiecăreia. De asemenea, explorează Arcanele Minore și oferă sfaturi practice despre cum pot fi folosite cărțile pentru autodescoperire.

3. „The Gift” (2020-2022)

Acest serial turcesc, cunoscut și sub numele de „Atiye”, explorează misterele tarotului într-o poveste plină de supranatural, mister și simbolism.

Sinopsis

Povestea o urmărește pe Atiye, o artistă din Istanbul, care descoperă o legătură misterioasă între picturile sale și un sit arheologic antic. În căutarea adevărului, ea descoperă că are puteri supranaturale și începe să-și descifreze destinul.

Tarotul în „The Gift”

În serial, tarotul este prezentat ca un instrument esențial pentru înțelegerea destinului. Cărțile de tarot joacă un rol important în călătoria lui Atiye, ghidând-o și dezvăluindu-i secretele trecutului. Serialul oferă o perspectivă unică asupra modului în care tarotul poate fi folosit pentru a explora destinul și scopul vieții.

4. „Death by Magic” (2018)

Deși nu este un film specific despre tarot, acest serial prezintă un episod dedicat tarotului și supranaturalului.

Sinopsis

În „Death by Magic,” magicianul Drummond Money-Coutts călătorește în jurul lumii pentru a recrea trucuri de magie care s-au dovedit fatale pentru alți magicieni. Într-un episod, el explorează misterul și magia tarotului în contextul supranaturalului.

Tarotul în „Death by Magic”

Episodul dedicat tarotului explorează modul în care cărțile de tarot pot prezice destinul și cum acestea au fost folosite pentru a manipula și speria oamenii de-a lungul istoriei. Magicianul încearcă să dezvăluie adevărul din spatele acestor practici și să ofere o perspectivă mai rațională asupra fenomenului.

5. „The Serpent and the Rainbow” (1988)

Un film clasic despre misterul și supranaturalul, „The Serpent and the Rainbow” explorează legătura dintre tarot, voodoo și destin.

Sinopsis

Un antropolog călătorește în Haiti pentru a studia voodoo-ul și efectele sale misterioase asupra oamenilor. În timpul cercetărilor sale, descoperă o substanță care ar putea transforma oamenii în „zombi”.

Tarotul în „The Serpent and the Rainbow”

În film, tarotul este prezentat ca un instrument pentru descifrarea destinului. Cărțile de tarot sunt folosite pentru a oferi indicii despre ceea ce urmează să se întâmple, adăugând un strat suplimentar de mister și tensiune.

Concluzie

Fie că ești interesat de simbolismul cărților de tarot, de misterele destinului sau pur și simplu cauți o poveste captivantă, Netflix oferă o selecție fascinantă de filme și seriale despre tarot. De la documentare informative la seriale dramatice și thrillere, aceste producții te vor introduce în lumea plină de simbolism și misticism a tarotului.

Recomandare finală: Încearcă să vizionezi aceste filme și seriale cu mintea deschisă și poate chiar cu un pachet de cărți de tarot alături, pentru a descoperi cum simbolurile vechi de secole pot dezvălui perspective noi asupra destinului și vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *