Cum să creezi și să participi la sondaje pe WhatsApp

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume, a evoluat de-a lungul anilor de la o simplă platformă de chat la un instrument complex de comunicare și organizare. Una dintre funcțiile sale utile este capacitatea de a crea și de a participa la sondaje. Acest articol va explica pas cu pas cum poți utiliza această funcție pentru a aduna opinii și pentru a interacționa cu prietenii, familia sau colegii de muncă.

De ce să folosești sondaje pe WhatsApp?

Sondajele pe WhatsApp sunt o modalitate rapidă și eficientă de a colecta opinii sau de a lua decizii în grupuri. Fie că planifici o întâlnire, vrei să alegi un loc pentru vacanță sau pur și simplu să obții feedback, sondajele sunt un instrument excelent pentru a implica mai mulți oameni în procesul decizional.

Cum să creezi un sondaj pe WhatsApp

1. Actualizează aplicația

Asigură-te că ai cea mai recentă versiune a aplicației WhatsApp instalată pe telefonul tău. Funcția de sondaje poate să nu fie disponibilă în versiunile mai vechi ale aplicației. Poți verifica actualizările în Google Play Store pentru Android sau App Store pentru iPhone.

2. Utilizează aplicații terțe

Deși WhatsApp nu are o funcție încorporată pentru sondaje, poți folosi aplicații terțe care îți permit să creezi sondaje și să distribui linkul prin WhatsApp. Iată câteva opțiuni populare:

a. Polls for WhatsApp

 • Descarcă aplicația: Caută „Polls for WhatsApp” în Google Play Store sau App Store și instalează aplicația.
 • Creează un sondaj: Deschide aplicația și apasă pe butonul de creare a unui nou sondaj. Adaugă întrebarea și opțiunile de răspuns.
 • Distribuie sondajul: După ce ai creat sondajul, aplicația îți va genera un link pe care îl poți distribui pe WhatsApp.

b. SurveyMonkey

 • Accesează SurveyMonkey: Vizitează SurveyMonkey și creează un cont sau autentifică-te dacă ai deja unul.
 • Creează un sondaj: Utilizează platforma pentru a crea un sondaj detaliat cu multiple întrebări și opțiuni de răspuns.
 • Distribuie linkul: După finalizare, copie linkul sondajului și trimite-l prin WhatsApp.

3. Distribuirea sondajului

După ce ai creat sondajul folosind una dintre aplicațiile menționate mai sus, distribuirea este simplă:

 • Deschide WhatsApp: Accesează conversația de grup sau persoana cu care dorești să partajezi sondajul.
 • Trimite linkul: Lipește linkul sondajului în chat și apasă trimite.

4. Colectarea și analizarea răspunsurilor

Aplicațiile de sondaje îți oferă de obicei acces la un panou de administrare unde poți vedea toate răspunsurile primite. Acest lucru îți permite să analizezi rapid datele și să iei decizii informate pe baza feedback-ului colectat.

Cum să participi la un sondaj pe WhatsApp

Participarea la un sondaj pe WhatsApp este extrem de simplă și nu necesită instalarea de aplicații suplimentare. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

1. Primește linkul sondajului

Cineva din grupul tău sau un prieten îți va trimite un link către sondaj. Acesta poate fi distribuit în chat-uri individuale sau de grup.

2. Accesează linkul

Dă clic pe linkul primit. Acesta te va redirecționa către pagina sondajului în browserul tău implicit.

3. Completează sondajul

Răspunde la întrebările din sondaj și apasă pe butonul de trimitere (submit). De obicei, acest proces durează doar câteva minute.

4. Confirmare

După ce ai completat sondajul, vei primi de obicei un mesaj de confirmare care îți va mulțumi pentru participare. În funcție de aplicația folosită, este posibil să poți vedea și rezultatele parțiale sau finale ale sondajului.

Avantajele și dezavantajele sondajelor pe WhatsApp

Avantaje

 1. Conveniență: Majoritatea oamenilor folosesc WhatsApp zilnic, ceea ce face ca distribuirea și participarea la sondaje să fie foarte ușoară.
 2. Rapiditate: Crearea și completarea unui sondaj durează doar câteva minute.
 3. Feedback instant: Poți obține rapid opinii și feedback de la un grup mare de oameni.

Dezavantaje

 1. Funcționalități limitate: Comparativ cu platformele dedicate de sondaje, opțiunile oferite de aplicațiile terțe pot fi mai limitate.
 2. Dependența de aplicații terțe: Deoarece WhatsApp nu are o funcție încorporată pentru sondaje, trebuie să te bazezi pe aplicații externe, care pot varia în calitate și securitate.
 3. Probleme de accesibilitate: Persoanele care nu sunt familiarizate cu utilizarea aplicațiilor terțe sau care au probleme tehnice ar putea avea dificultăți în completarea sondajelor.

Concluzie

Sondajele pe WhatsApp reprezintă o metodă eficientă și rapidă de a colecta opinii și feedback. Deși implică utilizarea aplicațiilor terțe, procesul este simplu și accesibil pentru majoritatea utilizatorilor. Indiferent dacă ești interesat să organizezi o întâlnire, să culegi opinii despre un subiect sau să obții feedback pentru proiecte, sondajele pe WhatsApp pot fi un instrument foarte util în arsenalul tău digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *