Cei mai neplăcuți protagoniști din filmele SF

În lumea cinematografiei SF, eroii sunt adesea în centrul atenției și sunt apreciați pentru curajul și noblețea lor. Cu toate acestea, nu toate personajele principale sunt percepute ca fiind pozitive sau admirate de către public. Există și protagoniști care, deși au un rol esențial în poveste, sunt priviți cu reticență sau chiar dispreț de către spectatori. În acest articol, vom explora câțiva dintre cei mai neplăcuți protagoniști din filmele SF și motivele pentru care au stârnit reacții negative.

Anakin Skywalker – „Star Wars” (prequel trilogy)
În trilogia prequel a francizei „Star Wars”, Anakin Skywalker este personajul principal al poveștii, dar parcursul său spre a deveni Darth Vader, temutul lord Sith, este unul plin de întuneric și decizii greșite. Inițial, Anakin este prezentat ca un tânăr promițător cu puteri Jedi extraordinare, dar succesiunea de evenimente și influențele negative îl conduc pe o cale periculoasă spre partea întunecată a Forței. Transformarea sa într-un personaj malefic și lipsit de empatie l-a făcut să fie puțin apreciat de către fanii seriei.

Dr. Mann – „Interstellar”
În filmul „Interstellar”, Dr. Mann este unul dintre astronauții trimiși într-o misiune de salvare a omenirii, dar scopurile sale ascunse și lipsa de onestitate îl fac un personaj extrem de neplăcut. În ciuda aroganței sale și a deciziilor egoiste, Dr. Mann joacă un rol crucial în desfășurarea poveștii, ceea ce îl face și mai controversat în ochii publicului.

Dr. Curtis Connors – „The Amazing Spider-Man”
În reboot-ul seriei „The Amazing Spider-Man”, Dr. Curtis Connors, cunoscut și sub numele de Lizard, este unul dintre antagoniștii principali ai eroului. Inițial, el este un om de știință dedicat, dar odată ce experimentele sale cu ADN-ul său merg rău, devine un monstru periculos care amenință să distrugă New York-ul. Transformarea sa fizică și mentală îl face un personaj neplăcut și înfricoșător pentru mulți spectatori.

Chiar dacă protagoniștii sunt de obicei percepuți ca fiind eroi, există cazuri în care aceștia pot fi priviți cu scepticism sau chiar cu antipatie de către public. Interpretările complexe și evoluțiile personajelor pot genera reacții diverse și controversate din partea fanilor și criticii de film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *