Reteta inghetata home made delicioasa

Astazi tema este: reteta inghetata DE-LI-CIOA-SA!

Am gasit-o pe savoriurmabe.ro, dar cum imi e felul, am folosit-o doar “orientativ”. Acolo, ingredientele sunt acestea:

reteta inghetata de casa home made

Eu insa, nu am folosit atata zahar, si credeti-ma pe cuvant ca a iesit o inghetata dulce si buna.

Asa ca va prezint varianta mea de baza si apoi alte sortimente (deja testate). Cei care le-au degustat deja, pot confirma ca e o inghetata savuroasa, cu o textura moale si ademenitoare.

reteta inghetata de casa home made simpla vanilie capsuri cacao rom trandafiri

Ai nevoie de:

  • 4 galbenusuri (eu am folosit oua BIO, de la cumnata mea – adică sunt convinsa 100% ca-s hranite natural, fara bazaconii);
  • 250ml lapte (tot așa, BIO, mai grăsuț);
  • 250ml frișcă naturală (dacă nu aveți, puteți lua din aceea la cutie care se bate cu mixerul);
  • o păstaie de vanilie;
  • 40g zahăr brun BIO (rețeta inițială are 200g, dar cred că dau în diabet dacă pun atâta zahăr!). 🙂

 

Se ia laptele și se pune la încălzit (nu fiert) cu păstaia de vanilie, tăiata pe burtă, cu semințele pe afară. 🙂

Între timp, gălbenușurile se bat spumă cu zahărul. Când laptele s-a încălzit bine, se lasă la răcit. Apoi se încorporează în amestecul de gălbenușuri cu zahăr. Toată compoziția se pune într-un vas care se așează pe o oală cu apă care fierbe (bain-marie) și se amestecă până când se îngroașă. Apoi iar se lasă la răcit.

Se ia frișca (sau se bate frișca) de la rece și se încorporează în amestecul de mai sus (care s-a răcit). Secretul e ca fiecare element să fie receeee.

Dacă aveți aparat de făcut înghețată (eu am unul de la LIDL cu două cuve și-l recomand) puneți compoziția în el și mixați vreo 30-40 min, apoi înghețata se pune la congelator pentru câteva ore (eu o las peste noapte). A doua zi, e perfectă. E întărită, dar cu o textură foarte moale.

reteta inghetata aparat de la lidl

Dacă nu aveți aparat, puneți compoziția la congelator pentru o oră. Apoi o scoateți și o mixați preț de 10 min. Iar la congelator pentru o oră, iar mixată 10 min și apoi la congelator peste noapte.

 

Aceasta este rețeta pentru “bază”. Desigur, la unele sortimente, baza poate să fie făcută fără vanilie.

Eu am mai făcut așa:

  • cu cacao și rom (data viitoare am să pun și stafide mărunțite care au “băltit o noapte în rom”);
  • cu căpșuni (o parte din căpșuni au fost făcute piure, iar vreo 2 căpșuni tăiate cubulețe mici);
  • cu petale de trandafiri (pe o parte le-am uscat, pe altele le-am opărit).

Urmează:

  • cea de portocale;
  • cea de mere cu scorțișoară;
  • cea de cacao cu caramel sărat;
  • cea de mango;
  • cea de lime cu mac;
  • și cea de lămâie cu busuioc.

Vă zic cum au ieșit!

 

Poftă bună și aștept feed back! 🙂

Comments

comments

No comments yet.

Leave a Reply