Fursecuri fragede – reteta

IMG_2056.JPG

Am primit de la Mădă niște biscuiței pentru Ada. Și cum ei i-au plăcut, am cerut rețeta. Firește că nu m-am putut abține și am modificat-o pe ici, pe colo, astfel încât eu am obținut mai mult niște fursecuri atat de fragede încât ți se topesc în gură. Ada e fanul nr. 1 urmată la distanță foarte mică de Sebi. ☺️

Am să vă spun rețeta și, în paranteză, trec ingredientul din lista originală.

Ai nevoie de:
– 200g unt de 65% grăsine;

– 2 gălbenușuri;

– 5 linguri de lapte călduț;

– 4 linguri sirop de arțer (sirop agave);

– eu am pus semințe de in (dar poți pune cam ce vrei tu: susan, mac, merișoare etc.);

– eu nu am vrut să pun… (conținutul unui baton de vanilie);

– eu iar nu am vrut să pun… (praf de copt);

– făină de ovăz (integrală), cât cuprinde. Eu estimez undeva pe la 200-250g. Cu cât pui mai puțină, cu atât ies “mai fursecuri”, cu cât pui mai multă, faci biscuiți. 🙂

Untul foarte moale se omogenizează cu cele două gălbenușuri. Se adaugă siropul de arțar, apoi laptele. Amestecați totul treptat, ca să nu “se taie”. Apoi se adaugă făina până când se obține un aluat ușor lipicios, dar care se desprinde ușor de pe vas. În momentul acela se pune aluatul la frigider pentru vreo 30 min.

IMG_2055.JPG

Pe o tavă cu foaie de copt sau folie de silicon, se fac diverse forme (cu șabloanele speciale) sau biluțe turtite și făcute “floricele” cu degetele (așa cum le-am făcut eu). Cuptorul e preîncălzit la 200 grade. Se scade temperatura la 180 și se pune tava la copt pentru 15-20 min. Ideea e să se rumenească puțin.

Sunt irezistibile!
Poftă bună!

IMG_2057.JPG

 

Fursecuri fragede

Comments

comments

Tags: , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Fursecuri fragede – reteta”

  1. Ovidiu Ciprian
    8 June 2015 at 10:35 pm #

    Imi plac maxim aceste fursecuri.

  2. Jeana
    17 March 2017 at 3:37 pm #

    Full of salient points. Don’t stop beielving or writing!

Leave a Reply