Desert perfect – reteta

20140513-165151.jpg

Intr-o seara am avut chef de ceva dulce. Asa ca am deschis frigiderul si am zis: hmmm! Da, ingredientele pe care le aveam la dispozitie, oricum le-as fi combinat, dadeau tot un desert inedit. Asa ca am decis sa fac asa numitul tort struto-camila-elefant. Struto-camila-elefant? Da! De ce? Simplu… Pentru ca, initial am vrut sa fac un tiramisu, dar imi lipseau piscoturile. Apoi, am zis ca, mai degraba, vreau un salam de biscuiti, dar nu aveam… biscuitii! Ca atare, am luat o bucata de cozonac cu stafide si rahat si am folosit-o pe post de biscuiti. “Salamul” s-a transformat in blat, pana la urma. L-am pus intr-o forma de silicon pe care o am de la revista Delicii la cuptor (o recomand!). Am tapetat forma cu aceasta compozitie, facand si o bordura de vreo 5 cm de aluat. Apoi am pus-o in frigider. Intre timp, am facut compozitia de la tiramisu (ramasesem cu gandul la el). Am scos blatul, l-am stropit cu putin ness, am adaugat tiramisu facut cu zahar brun, am ornat cu niste capsuni (productie proprie) si am mai lasat un pic la frigider. Apoi am inaugurat struto-camila-elefantul, adica tiramisu cu blat din salam de cozonac. 😉

Cum a fost? Sebi sa va spuna!

 

20140513-165203.jpg

20140513-165218.jpg

20140513-165239.jpg

 

Il puteti incerca cu toata increderea. Este delicios!

Pofta buna!

Comments

comments

Tags: , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply