Poseta plic aurie

poshetzica plic cu floare din satin
by_katja

Daca ai prin casa o gentuta de care te-ai plictisit sau a carei culoare nu-ti mai place, iti propun sa-i dai o noua imagine, rapid si usor. Nici nu o sa-ti vina sa crezi cum, dintr-o poseta simpla rozalie, am facut o gentuta plic aurie cu o floare din voal si panglici. Desiguri, optiuni sunt multe, insa eu am ales-o pe cea eleganta sau, cum ar zice unii, “mai de nunta“. 😀 Depinde cand si cum vrei sa o porti.

Hai sa vedem care sunt pasii!

Ai nevoie de:

– o poseta/gentuta veche sau care nu mai corespunde “cerintelor tale“;

– un spray cu vopsea metalica pentru textile;

– o bucata de voal;

– cateva panglici;

– ac si ata aurie.

poseta initiala roz
by_katja

Sa incepem! Primul pas e sa iei un carton sau plastic mai mare pe care sa asezi gentuta. Apoi, cu spray-ul, incepi sa o vopsesti. Ideea e sa nu faci toata casa aurie, ci numai posetica, da? Avantajul vopsirii cu spray e acela ca vei obtine o culoare uniforma, in comparatie cu pictatul ei.

se vopsestea poseta cu spray cu vopsea metalica aurie
by_katja

Pasul numarul doi: Lasi geanta sa se usuce. O pui pe balcon sau intr-un loc ventilat pentru ca altfel nu prea mai poti respira din cauza spray-ului.

spray cu vopsea metalica aurie pentru textile
by_katja

Urmeaza pasul trei! Cat timp geanta se usuca, iei o bucata de voal si o decupezi intr-o forma, sa-i zicem asa… rotunda, dar cu multe onduleuri. Ca si cum ar fi un biscuite rotund… Mmm, imi e foame? 😀

Bun, acesta nu trebuie sa fie foarte mare. Cam 10-12 cm in diametru. Apoi, fixezi centrul si o pliezi astfel incat sa se obtina o floricica. Cu ajutorul unor panglici legi “cotorul” pentru ca nu-ti doresti ca floricica sa se desfaca sau sa-si piarda forma. Vei obtine, la final, ceva de genul acesta…

foare din voal cu panglici
by_katja

Ultimul pas… Cand geanta s-a uscat si floare sta mandra, iei un ac si o ata (aurie si ea) si fixezi floricica de poseta. Apoi o iei frumos la purtare.

rezultatul final - o poseta plic aurie cu o floare din voal aplicata pe ea
by_katja

Timp de lucru: In medie, cu tot cu perioada de uscare, cam o ora.

Comments

comments

Tags: ,

9 Responses to “Poseta plic aurie”

 1. viorica
  9 August 2009 at 10:42 pm #

  Ce bine mi-ar fi prins acum câtiva ani cand ma plictisisem de o poseta roz asemanatoare,sa stiu cum se poate modifica o poseta.Poate n-o mai “donam” unei colege,care ce-i drept,tare s-a bucurat de ea.

 2. Catalina Cochinescu
  11 August 2009 at 5:35 pm #

  @Vio – Mmm, presupun ca ar fi iesit o gentuta pe cinste. Dar si asa e bine, pentru ca ai bucurat pe cineva tare mult! 😉

 3. vergi
  13 August 2009 at 10:45 pm #

  uite inca o idee de aur ca si poseta de altfel! mare lucru sa te pricepi asa, cit ai bate din palme ai si vrajit ceva nou!

 4. katja
  17 August 2009 at 12:19 pm #

  @Vergi – Hehehe, da, si daca vreau, o pot face si rosie, daca am nevoie… 😛

 5. diana
  4 June 2012 at 4:35 pm #

  ideea este superrr…modul de realizare este la indemana oricui…dar totusi trebuie sa ai acel ceva pentru a ti vizualiza rezultatul final:vocatia pentru estetic…:)))bravo…foarte tare…de altfel , acum am aflat de blog ul tau…foarte foarte fain…felicitari, keep going…ca o faci in cea mai buna directie:P

  • Judith
   23 October 2016 at 7:28 am #

   You are so awesome for helping me solve this myestry.

  • effektive kosten kredit
   7 February 2017 at 7:02 pm #

   Mozilla cresceu quando o IE estava paralizado e não tinha o Chrome. Agora as coisas mudaram.Chrome só cresce tirando mercado do Mozilla e IE, mas agora o IE tende a no minimo não cair mais com o IE9, apesar de acreditar que volte a crescer novamente com a adoção do Win7 por parte dos usuários e conveniencia por usar o IE9 que agora é o browser mais rapido.Infelizmente teremos uma corrida com somente 2 cavalos (Chrome e IE9)Usando Internet Explorer 9.0 em Windows 7 x64 Edition

  • 5:50PM You are right. He is a p….No cohones.Made his money on the old man`s sweat.He is prancing now as a peacock.We all know his type. He had the audacity to consider running for mayor.

  • simcity build it coins cheat
   24 February 2017 at 8:45 pm #

   Houla, a voir certains commentaires je crois que bientot on va nous annoncer que Martin est un sous-marin de l’UMP qui a cree ce blog pour nous prendre dans ces mailles et faire la claque pour N.S. .Bon je n’ai pas lu les commentaires, car je viens sur ce site juste pour sourire. Et franchement certains d’entre vous sont tres fatiguants.Ces planches ne sont pas mechantes et ne sont pas non plus une glorification du President.

Leave a Reply