Eşarfã şic

Primãvara a sosit şi pentru cã se poartã foarte mult eşarfele, şalurile şi fularele ne-am gândit sã transformãm un şal arãbesc simplu în unul demn de prezentãrile de modã de la Paris. În doi timp şi trei mişcãri poţi transforma cea mai banalã eşarfã într-o adevãratã vedetã! Eu am folosit ideea pe douã eşarfe diferite.

Materiale:
o eşarfã veche sau nouã (15-25 RON);
lãnţişoare finuţe (2-3 RON/m) – le gãseşti la mercerii;
paiete mari (2-2,5 RON/punguţa);
ineluşe metalice (2-3 RON/punguţa);
bãnuţi (3-3,5 RON/punguţa).

Paşi:

1. Dupã ce ai cãlcat bine eşarfa va trebui sã te hotãrãşti cât de des vei prinde franjurile din lãnţişoare. Calculeazã bine distanţa (sã fie aceeaşi de la un capãt la altul al eşarfei) şi apoi, cu ajutorul unui obiect ascuţit (o foarfecã, de exemplu) fã câteva gaurele în eşarfã. Ai mare grijã sã nu tai sau rupi eşarfa, ci va trebui doar sã lãrgeşti ţesãtura în acel loc.
2. Ia lãnţişoarele şi segmenteazã-le în bucãţi egale (dacã nu vrei sã fie simetrice le poţi rupe dimensiuni diferite). Introdu un capãt al lãnţişorului prin gãurica abia fãcutã în eşarfã. Capãtul acestuia prinde-l de lanţ astfel încât lanţişorul sã nu se desprindã.
3. Celalalt capãt al lanţului, rãmas liber, va fi prins cu ajurorul unor ineluţe de paiete şi bãnuţi. Pe suprafaţa unei paiete mari, poţi pune un bãnuţ care, în acest fel, va ieşi în evidenţa.
4. Atunci când stabileşti mãrinea lanţişoarelor ţine cont de faptul cã atunci când porţi şalul ele se pot încurca. În loc de lãnţişoare poţi folosi şnururi sau poţi croşeta tu franjuri.

TIMP DE LUCRU: 40-60 min

Comments

comments

Tags: , , , ,

6 Responses to “Eşarfã şic”

 1. luminitza
  28 March 2008 at 8:19 pm #

  mie mi-ar placea o salba!la asta m-a dus cu gandul esarfa ta!

 2. Katja - stapana de Athos
  29 March 2008 at 10:31 pm #

  @Lumi – Asa e! O combinatie intre stilul arabesc si cel tiganesc. E un trend care e des intalnit in creatiile de anul acesta.

 3. Andreea
  5 September 2008 at 3:37 pm #

  De unde ai luat esarfa din prima imagine? 😀

 4. Katja - stapana de Athos
  27 January 2009 at 3:41 am #

  @ Andreea – Din piata Armeneasca, de la un magazin cu articole indiene (!!!).

 5. alysar
  6 October 2010 at 12:05 pm #

  Buna as vrea sa te intrab de unde ai luat banutii pentru esarfa,mstept raspuns,a iesit super esarfa

 6. katja
  6 October 2010 at 12:14 pm #

  @alysar – Buna si bine ai venit pe blogul meu. “Ingredientele” le-am luat cu mult timp in urma (2-3 ani) de la o mercerie de pe b-dul Ion Mihalache, vis-a-vis de Megaimage. Nu garantez ca mai au acolo. Tot de la ei am luat si paietele acelea uriase. Dar cauta si in Lipscani (daca esti din Bucuresti) pentru ca sunt multe magazinase mici cu accesorii pentru bijuterii.
  A, si multumec mult pentru aprecieri!

Leave a Reply